Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzamin na prawo jazdy a dowód osobisty

ZeeNooN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Narazie mam jazdy w ośrodku ale zastanawiam się czy do egzaminu państwowego wymagany jest dowód osobisty? Jak narazie mam z "dowodów" legitymacje szkolną i kartę dużej rodziny czy jakoś tak ale tam nie ma zdjęcia za to jeat pesel. Jeżeli wymagany jest dowód osobisty to czy mogę go otrzymać jeszcze przed 18 rokiem życia, bo jeszcze nie mam? Jak byłem po PKK w urzędzie jakiś chłopak był po wyrobienie prawa jazdy, facetka powiedziała mu że wydadzą jak ukończy 18 lat czyli zdawał przed 18

Jak to działa?

Opublikowano

Na egzaminie musisz mieć dowód osobisty, a do jego wyrobienia nie trzeba mieć 18 lat. Egzamin można zdawać chyba miesiąc przed 18'stką, ale samo prawo jazdy wydane zostanie najwcześniej w dniu skończenia 18 lat

Opublikowano

Na egzaminie musisz mieć dowód osobisty, a do jego wyrobienia nie trzeba mieć 18 lat. Egzamin można zdawać chyba miesiąc przed 18'stką, ale samo prawo jazdy wydane zostanie najwcześniej w dniu skończenia 18 lat

no nie, bo w dniu urodzin dopiero wysyłają papiery do wydrukowania :D no ale w teori w dzien 8nastki :D

Narazie mam jazdy w ośrodku ale zastanawiam się czy do egzaminu państwowego wymagany jest dowód osobisty? Jak narazie mam z "dowodów" legitymacje szkolną i kartę dużej rodziny czy jakoś tak ale tam nie ma zdjęcia za to jeat pesel. Jeżeli wymagany jest dowód osobisty to czy mogę go otrzymać jeszcze przed 18 rokiem życia, bo jeszcze nie mam? Jak byłem po PKK w urzędzie jakiś chłopak był po wyrobienie prawa jazdy, facetka powiedziała mu że wydadzą jak ukończy 18 lat czyli zdawał przed 18

Jak to działa?

musisz miec dowod tymczasowyy, jego wyrobienie to ok tygodnia do dwoch :D

Opublikowano

Trzeba mieć dowód osobisty na egzaminie.

Prawo jazdy można robić 3 miesiące przed 18stką. 

Nie trzeba mieć dowodu, można mieć inny dokument np. paszport, ale poza nim raczej nic innego nie przejdzie.

1398258449-U383457.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To prawda, dowód albo paszport konieczny, faktycznie można zacząć kurs przed 18stką ale ja i tak nie miałem kasy i zapisałem się dopiero po wakacjach jak zarobiłem do moto start na Racławicką bo tam są przeważnie zniżki dla studentów i miesiąc temu odebrałem prawko :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...